sıcak çuku

kendisi aslen dilaranın bana vermiş olduğu,benim üzerinde farklı şeyler denediğim,gayet tatlı,sevimli ve oldukça kişilikli bir tariftir canlarım(canlarım? seviyeyi koru seviyeyi koru) ve hatta denir ki;Yapılan çalışmalarda içerdiği antioksidan nedeniyle sağlıklı bir içecek olan sıcak çikolatayı içen kişilerin daha mutlu olduğu gözlenmiştir. 1800leree kadar, sıcak çikolata, hastalıklara karşı bir ilaç olarak kullanıldı.

yani size mutluluk veren bir ilaç tarifi vermiş oluyorum sanırım.

ta na na nam

malzemeler
bir tarifte olmazsa olmaz bölüm,ama kurallar bozulmak içindir.liste falan vermiyorum.giriş,sonuç yok.gelişmeyi okuyun anlayın,beni yormayın.


öncelikle çikolatalarımızın daha kısa sürede erimesi için üçe beşe bölüyoruz.ve annelerinizin size yumurta haşladığı türden bir tencereye koyuyoruz.(evet pişirdiğim şeyin adına ne dendiğini tam olarak bilmiyorum.)eğer 150 gr bitter kullanırsak aşağıda göreceğiniz kupalardan 4 adet çıkıyor rahatça.bu arada bitter dedim bitter alın.bitter sevmem falan yok.sütlü çikolata kullanırsanız çok fazla tatlı olur ve içiniz bayılır söylemesi.



















daha sonra çikolatalarımızın üstüne 2 fincan su koyuyoruz ve ocağı orta derece(sanırım böyle söyleniyor)açıp eritmeye başlıyoruz çuku-yu.bu sırada sürekli karıştırıyoruz tabi.




















aslında sürekli karıştırmamak ve o arada kremamızı(marketlerde meyve salataları ve makarnalar için satılanlar hani)çırpıp dondurucuya koymak çok daha mantıklı.















çikolatalar eriyince 2 fincan da süt ekliyoruz.ayrıca tat vermesi için portakal kabugunu (rendelemeden)olduğu gibi içine atıyor ve karıştırmaya devam ediyoruz.



















aşçı yamağı olarak görevlendirebileceğiniz biri varsa o karıştırma işlemini yaparken siz bardakları hazırlar ve kremayı dolaptan çıkarabilirsiniz.















evet ocaktaki kıvamına kavuşunca içine attığımız portakal kabuğunu alabiliriz.ve artık bardaklara alma vakti.daha sonra üstüne çırptığımız kremayı koyuyoruz.kremanın üstüne bir tutam tarçın iyi gidebilir



















krema zevkinize kalmış tabi.mesela mert kremasız içmek istedi onun yerine kahve serptik üstüne.














bide böyle şirin kupalardan birinden içerseniz mutlu,mutlu ve mutlu olabilirsiniz.
çikolata iyidir.
sıcak çuku çok daha iyidir.
hadi bakiiyim.

..

Merve

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder