İçi güzel, dışı çirkin Pancake

Evet efendim öncellikle yemeğimizin adı "İçi güzel, dışı çirkin Pancake" çünkü, pancake'i bitirdikten sonra dış görünüşü pek hoş olmadı, ama tadı gaaayet güzel. Neyse daha fazla konuşmayalım ve malzemelerle başlayalım;

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
-isteğe göre 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin

Bu arada, yaptığımız bu karışımdan ortalama 12 Pancake çıkar. Pancake'lerimiz 3 katlı olduğundan dolayı tarifimiz de 4 kişilik oluyor. Yani Pancake'leri 2 katlı yaparak, 6 kişilik olmasını da sağlayabilirsiniz.



Eveet, şimdi gelelim yapılışına; Önce un, yumurta, süt ve yağı karıştırıyoruz. Ardından şekeri ekleyip içinde eriyip, tane tane kalmayıncaya dek karıştırıyoruz.


En son olarakta kabartma tozunu koyup, iyice karıştırıyoruz. Tabi bu sırada tavamız hazır ve azıcık yağlanmış olmalı değil mi ama?



Şimdiiii pişirme veya kızartma ya da herneyse, o kısma geldik. Kepçe alalım ama kepçenin tamamını doldurmayacağız, yarısına kadar doldurup yağlanmış ve ısıtılmış tavamızın ortasına yavaşça dökeceğiz. Evet bunu yapacağız. falan. Tabağı ve nutellayı hazırlayın. Ve tabi yanında içmek için koca bir bardak dolusu soğuk süt.


Çevirmeden önce üstünde kabarcıklar çıkana kadar bekleyin. Erken çevirmeye çalışırsanız dağılabilir, bozulabilir ve hatta infilak bile edebilir.

Tabağa koyduktan sonra üstüne nutella sürüyoruz, ve sonra yine Pancake ve yine nutella yine Pancake yine nutella yine...

3. Pancake'imizi de koyduktan sonra, isteğe göre son bir kez daha nutella sürebilirsiniz.

Biliyorum gerçekten tipsiz oldu benimkiler, ama tadı überötesi. überella. übersonik. vebenzeri.


- Eda

2 yorum:

  1. ben dendim yedim gordum ....
    deneyin yiin gorun ....

    YanıtlaSil
  2. ben dendim yedim gordumm...
    deneyin yiin gorun ..
    güzel.

    YanıtlaSil